Tekst og foto: Sven Furuly
Bobil og Caravan magasinet, nr 2 Mars 2020

Trolsk familiecamping: Hunderfossen Eventyrpark

Med barn i bilen er det noen steder i Norge du simpelthen ikke kan kjøre forbi. Slik som Hunderfossen Eventyrpark. Her finner du en rekke overnattingstilbud – og for den som kjører bobil eller har med campingvogn finnes det en glimrende løsning.

Ved inngangen til den vakre Gudbrandsdalen, bare noen få minutters kjøring nord for Lillehammer, finner vi ikke bare skiparadiset Hafjell, men også et eventyrland for barn i alle aldre. For meg har Hunderfossen Camping ligget der i uminnelige tider, men det var først i 1984, da Hunderfossen Eventyrpark åpnet, at stedet virkelig kom på kartet over morsomme attraksjoner å besøke. For i motsetning til underholdningsparker flest, finner vi her en tematisk oppbygd opplevelsespark solid forankret i velkjent norsk kultur og kunstopplevelse.

Trollsamling

Allerede på lang avstand ser vi trollet som sitter og hviler med et grantre i den ene neven. Nettopp slik mange kunstnere har sett for seg de skumle, men likevel snille, trollene i mange av de eventyrene Asbjørnsen og Moe samlet, og som mange har lest for sine barn i oppveksten. På Hunderfossen er det skapt mer enn 60 ulike attraksjoner, og mange av disse er utført av – eller inspirert av Ivo Caprino – mannen bak Flåklypa-filmene. En av de store attraksjonene er berg og dalbanen Il Tempo Extra Gigante, og den kontrasten mellom det suget i magen denne gir, og en rolig vandring på Barnas Gård er stor. Men nettopp spennvidden er noe av det som gjør dette til en fin familiepark.

Familieplass

Hunderfossen Camping er en typisk familieplass der de fleste overnatter et par døgn. Sammenliknet med hotellene i nærheten – og inne i området – er denne boformen gunstig. La det være sagt med en gang: Pengene går raskt unna allerede i det man står ved inngangen til familieparken, og da er det greit at et campingdøgn for 4 personer i bobil eller campingvogn koster 345 kroner i høysesongen (juli) – strøm inkludert. De fleste foreldre (og besteforeldre) er stort sett i ”ja-modus” på steder som dette, og tusenlappene flyr raskt. Vi vil uansett anbefale et to-dagers pass. Det er mye å oppleve, og er været fint, går timene raskt unna. Parken har rundt 280 000 besøkende i sommerferien, og det kan til tider være litt kø ved de største attraksjonene. Da kan det være smart å komme tidlig tilbake neste dag.

Gjesteservice

Vi møter booking-ansvarlig Anita Jordbruen resepsjonen på campingplassen. Hun leder plassen og hotellet, og Barnas Gård, og…og…  kort sagt en dame som er ”hands on” på det meste på vestsiden av Lågen i en drøy kilometers lengde. Fordelen med å være avdelingsleder for de ulike enhetene kommer til både driften og utviklingen av alle anleggene til gode. Campingplassen har 300 plasser og et økende besøk har skapt behov for flere sanitæranlegg – og et er helt nytt da vi kommer på besøk. Fordi man er en ”gjest” på hele området er man dermed også en gjest på hotellet – med sine fasiliteter.

Norsk Vegmuseum

Etter å ha vært i Barnas Gård og sett på alt fra struts til norsk storfe og små kaniner, er det kanskje en og annet ”far” som har lyst til å besøke Norsk Vegmuseum, like nord for Eventyrparken. Også her er uteområdene innrettet for at barn skal ha lekemuligheter, mens det inne i de nybygde museumsbygget skjuler seg et stort antall veteranbiler og motorsykler, foruten mye annet knyttet til norsk samferdselshistorie.

Olympiabane

Andre aktiviteter som gjør dette til en stopp barna ikke vil glemme er badeanlegget i parken, minigolf, prøve den olympiske bob-banen eller flytte seg over på Hafjell-siden mulighet til å sykle i terrenget eller bare ta gondolbanen til toppen og nyte den flotte utsikten. Det er lett å bli glad i dette området – enkelt  tilgjengelig fra store deler av landet.



Campingplass(er) i området:



La oss tipse deg

Registrer deg her og motta varsel når vi publiserer enda mer spennende lesestoff.

Vår samarbeidspartner

Gjennom vårt flotte samarbeid med Norsk Bobil og Caravan Club kan vi publisere spennende artikler som utgis i deres medlemsblad. Artiklene fra NBCC vil først være tilgjengelig digitalt en stund etter at medlemsmagasinet er distribuert. Medlemsbladet samt en rekke andre fordeler kan du enkelt sikre deg ved å bli medlem hos Norges største og eldste interesseorganisasjon for deg med bobil eller campingvogn.

Turforslag